سلام ، به سایت گروه تجاری دقیق خوش آمدید.

 

قوانین صادرات

 

امروزه بسیاری از افراد که به عنوان تولید کننده در کشور ایران مشغول به کار هستند، در تلاش هستند که علاوه بر تامین نیازهای داخل کشور برای ارز آوری به داخل کشور، محصولات خود را صادر بکنند. از این رو تولید کنندگان داخلی، سعی دارند که محصولات خود را به به مصرف کنندگان خارجی نیز بفروشند، تا از طریق آن بتوانند ارز خارجی و از همه مهم تر پول وارد کشور بکنند. در این میان بسیاری از تولید کنندگان، در تلاش هستند که محصولات تولیدی خود را، چه به صورت محصولات کشاورزی و چه به صورت صنایع دستی در اختیار مصرف کنندگان خارجی بگذارند. در این میان بسیاری از افرادی که خارج از کشور زندگی می کنند، به صنایع دستی ایرانی علاقه زیادی دارند. در این میان فرش های دستبافت، قالی، گلیم و جاجیم های ایرانی به عنوان صنایع دستی با ارزش ایرانی می تواند به ارزآوری در داخل کشور کمک کند.

 

 

قوانین صادرات کالا از ایران به چه صورت است؟

در کشور ایران برخی از تولید کننده ها، در تلاش هستند که با صادرات محصولات خود به خارج از کشور، کسب درآمد بکنند. در این میان بهتر است قبل از انجام این کار با تعاریف و قوانین مربوط به آن آشنا شوید. به زبان ساده تر صادرات به معنای خروج کالا از ایران به سایر کشورهای خارجی که مایل به استفاده از کالاهای ایرانی هستند. به طور کلی صادرات به دو صورت انجام می شود، صادرات قطعی و صادرات موقت که هریک از این دو روش می تواند به ارزآوری به کشور کمک کند. در این بخش قصد داریم که این دو روش را برای شما توضیح بدهیم.

 

 

صادرات موقت چیست؟

 

به عبارت دیگر صادرات موقت به این صورت است که، صادرکننده با علم بر این که آن کالایی را که به خارج صادر می کند، مجدد به کشور باز می گردد، آن را صادر می کند. از این رو  ایرانیان به دلیل شرکت در برخی از نمایشگاه های خارجی، کالاهایی را به خارج از کشور صادر می کنند، که پس از اتمام آن نمایشگاه، کالای آن ها دوباره به کشور باز می گردد.

 

 

صادرات قطعی چیست؟

 

برخی از تولید کنندگان ایرانی در تلاش هستند که کالاهایی که در داخل کشور تولید می کنند را به مصرف کنندگان خارجی با قیمت های کمی گران تر بفروشند. از این رو این افراد می توانند کالاهای تولیدی خود را به خارج از کشور صادر کنند، و از طریق فروش آن ها در خارج از کشور کسب در آمد بکنند. در این نوع صادرات فرد چه به صورت شخص حقیقی و چه به صورت شخص حقوقی از پرداخت برخی از حقوق مانند حقوق گمرکی، سود بازرگانی، عوارض و مالیات معاف می شود.

 

 

 

 

در هنگام صادرات کالاهای ایرانی به خارج از کشور باید به چه نکاتی توجه کنید؟

 

قبل از این که اقدام به صادر کردن کالاهای خود بکنید، بهتر است که به این نکات توجه کنید، شما باید اهداف خود را از صادر کردن مشخص کنید، تا بتوانید به راحتی از این بازار پر رقیب برای خود منبع درآمدی داشته باشید.

 

بهتر است قبل از هر کاری به برند سازی بین المللی خود فکر کنید.

اگر قصد دارید که در بازار صادرات از رقبای خود پیشی بگیرید، بهتر است قبل از اقدام به صادرات، نسبت به برند سازی برای خود و محصولات خود اقدام کرده باشید. شما می توانید با استفاده از تکنیک هایی که برای برند سازی وجود دارد، برند شخصی و بین المللی خود را ثبت بکنید.

 

 

بهتر است توانایی های مدیریتی خود را افزایش بدهید.

در بسیاری از موارد دیده شده که کسانی که قصد دارند، محصولات خود را به خارج از کشور صادر کنند، باید توان مدیریتی خود را افزایش بدهند. چراکه مقوله صادرات به خودی خود، جزو مباحث سخت و سنگین است. از این رو اگر قصد دارید علاوه بر فروش محصولات خود، در داخل کشور، از مصرف کنندگان خارجی نیز استفاده کنید، بهتر است که، قابلیت های مدیریتی خود را بالا ببرید.

 

 

افزایش تولید و بالا بردن ظرفیت های تولید محصولات

به طور کلی کسانی که قصد دارند، به خارج از کشور محصولات خود را صادر کنند، باید توان ها و ظرفیت های تولید خود را بالا ببرند. چراکه تمامی کسانی که به عنوان صادر کننده فعالیت می کنند باید در گام اول نیازهای داخل کشور را فراهم کنند، و سپس به فکر صادرات بیفتند. این مسئله بیشتر در مورد محصولات غذایی چون زعفران، پسته و حبوبات در داخل کشور صادق است.

 

 

حفظ موقعیت خود در بازار به عنوان صادر کننده

به عنوان صادر کننده شما باید همواره در تلاش باشید، تا دیگر صادر کنندگان نتوانند جایگاه شما را بگیرند. از این رو بهتر است برای این کار همیشه در حال ارتقا توان های مدیریتی خود و افزایش ظرفیت های تولید خود باشید. شما باید با به روز کردن اطلاعات خود، تحلیل بازار، نیاز مصرف کنندگان خارجی سعی بر این داشته باشید که، موقعیت خود را در بین رقبای خود حفظ بکنید.

 

 

قانون مقررات صادرات با آخرین اصلاحات در کشور ایران

به طور کلی کسانی که قصد دارند از این تاریخ محصولات تولیدی خود را به خارج از کشور صادر بکنند باید با آخرین و به روز شده ترین قوانین صادرات کالا های ایرانی به خارج از کشور آشنا بشوند. از این رو ما قصد داریم تا در این بخش شما را با تمامی اطلاعات موجود درباره صادرات کالا آشنا کنیم.

 

 

تجاری بودن کالا ملاک است

کالاهایی که برای فروش یا خرید به کشورهای خارجی صادر می شود و از آن کشور وارد می شود، باید به همان شکلی که وارد یا صادر می شود، پس از انجام عملیات تولیدی، تفکیک و بسته بندی به فروش برسد. این نوع کالاها به تشخیص گمرک ایران کالاهای تجاری تلقی می شود.

 

 

کالاهای غیر تجاری از نظر گمرک ایران

به طور کلی برخی از کالاها تجاری تلقی نمی شود. از این رو تشخیص این امر توسط گمرک ایران انجام می شود. از این رو بهتر با کالاهای غیر تجاری آشنا بشویم.

 

  • نمونه های تولیدی و نمونه هایی برای بررسی در حدی که نمونه تلقی شود، جزو موارد غیر تجاری محسوب می شود.
  • ماشین آلات، تجهیزات، اجزا و قطعات مربوط به کارخانه های تولیدی
  • وسایل و مواد ضروری برای واحدهای تحقیقاتی، علمی و پزشکی

 

 

 

چه کسانی می توانند به عنوان صادر کننده فعالیت بکنند؟

 

به طور کلی کسانی که قصد دارند، به عنوان صادر کننده فعالیت بکنند باید به این نکات توجه کنند تا به آن ها مجوز برای این کار داده شود.

  • افرادی که قصد دارند به عنوان صادر کننده فعالیت بکنند باید به این نکات توجه کنند که، آن ها باید تابعیت ایرانی داشته باشند.
  • افرادی که به عنوان اشخاص حقیقی ایرانی معرفی می شوند.
  • برای این کار شما باید حداقل 21 سال را داشته باشید.
  • برای آقایونی که قصد دارند به عنوان صادر کننده، فعالیت بکنند داشتن برگه پایان خدمت و یا برگ معافیت از خدمت الزامی است.
  • داشتن حداقل 3 سال سابقه کار تجاری و یا تولیدی که به تایید 2 نفر از دارندگان کارت بازرگانی و یا کسانی که مدرک دانشگاهی دارند، می تواند به گرفتن مجوز برای صادرات کمک کند.
  • داشتن محل کسب متناسب با شغل و فعالیت شما، که ملک می تواند به صورت شخصی یا اجاره ای باشد.
  • داشتن حساب جاری در بانک های داخلی
  • نداشتن سو پیشینه و محکومیت های کیفری
  • نداشتن ورشکستگی

 

 

کارت بازرگانی چیست و چگونه می توان از طریق آن به عنوان صادر کننده فعالیت کرد؟

 

گمرک ایران برای این که بتواند صادر کنندگان و وارد کنندگان را تشخیص بدهد و فعالیت آن ها را ارزیابی بکند، قصد دارد که به افرادی که قصد دارند، در این زمینه فعالیت بکنند را شناسایی کند. از این رو تمامی این افراد که قصد دارند به عنوان صادر کننده و وارد کننده فعالیت بکنند، باید دارای کارت بازرگانی باشند. تمامی فعالیت ها از جمله تجارت برون مرزی، ثبت سفارش، ترخیص کالا، واردات از مناطق آزاد و حق العمل کاری در گمرک همگی از کارها و وظایف مهم این مرکز مهم معرفی شده است. به طور کلی بازرگانان باید برای دریافت کارت بازرگانی، موسسه خود را در دفتر ثبت تجاری به ثبت رسانده باشند، تا بتوانند از کارت بازرگانی استفاده بکنند. در این میان اگر شرکت شما به صورت تجاری فعالیت بکند، بهتر است که کارت بازرگانی به نام مدیر مسئول شرکت صادر بشود.

 

 

تجار و بازرگانانی که قصد دارند از کارت بازرگانی استفاده بکنند، بهتر است که فرم های چاپ شده اتاق بازرگانی را پر کنند. تجار و بازرگانان خارجی نیز در صورتی که بخواهند کالاهای خود را وارد کشور ایران بکنند، باید با دریافت کارت بازرگانی به تجار و بازرگانان ایرانی نیز، اجازه خرید و فروش با آن کشور را بدهند. به طور کلی کارت بازرگانی می تواند از قاچاق کالا به داخل و خارج کشور جلوگیری بکند، و از هدر رفت سرمایه های ایرانی جلوگیری بکند. کارت بازرگانی به گمرک کشور کمک می کند که، به راحتی بتواند تمامی معاملاتی که در کشور انجام می شود را ارزیابی کند، و با بررسی دقیق تعداد کالاهای صادر شده و وارد شده از قاچاق کالا جلوگیری کند.

 

 

از کارت بازرگانی چگونه می توان استفاده کرد؟

داشتن کارت بازرگانی به شما کمک می کند که بتوانید به راحتی از تمامی مزایای این کارت استفاده بکنید. در این میان از کاربردهای مهم این کارت می توان به واردات از مناطق آزاد خارج از کشور، صادرات کلیه کالاهای تایید شده توسط گمرک ایران، استفاده از ویزای تجاری، استفاده و صدور گواهی مبدا، قابلیت استفاده از عضو بودن در اتاق بازرگانی، رابطه داشتن با تجار و بازرگانان خارجی، ثبت سفارش و ترخیص کالا اشاره کرد. براساس قوانین صادرات افرادی می توانند از کارت بازرگانی استفاده بکنند که قصد دارند، اجناس و کالایی را از ایران به خارج از کشور صادر کنند، و از خارج کشور به ایران محصولی را وارد کنند.

 

 

افرادی که به کارت بازرگانی نیاز ندارند، چه کسانی هستند؟

برخی از افراد به دلیل داشتن شرایطی خاص از گرفتن کارت بازرگانی معاف هستند. از این رو ما قصد داریم تا در این بخش این افراد را به شما معرفی کنیم.

  • افرادی که در شرکت تعاونی مرزنشینان هستند.
  • ملوانان ایرانی که در بین سواحل ایرانی و کشورهای خارجی در حال فعالیت هستند.
  • پیله وران افرادی هستند که در نقاط مرزی کشور، می توانند تعداد محدودی کالا را به خارج از مرز ایران بفرستند، این افراد برای انجام دادن این کار از کارت پیله وری استفاده می کنند.
  • کارگران ایرانی که در خارج از کشور مشغول به کار هستند.
  • کالاهایی که بر اساس تشخیص گمرک ایران، نباید به فروش برسد.

 

 

جمع بندی

امروزه بسیاری از ایرانیان در تلاش هستند که، با خرید و فروش کردن با خارج از کشور، تمامی نیازهای خود را برطرف کنند. به طور کلی صادرات کردن به کشورهخای خارجی، می توانند سبب شود که ارز خارجی به داخل کشور ایران راه پیدا کند. از این رو یکی از مهمترین راه ها برای ارزآوری به داخل کشور، صادرات محصولات با کیفیت ایرانی به خارج از کشور است. بنابراین اگر قصد دارید که به عنوان یک صادر کننده به نقاطی فراتر از مرزهای ایران کالا و محصولات خود را عرضه کنید، بهتر است سریعا نسبت به اخذ کارت بازرگانی خود اقدام کنید.