سلام ، به سایت گروه تجاری دقیق خوش آمدید.

 

 

قوانین واردات

 

واردات یک کالا به معنی این است که یک کالا از یک کشور خارجی به کشور میزبان ورود کند. این کالا در کشور مورد نظر تولید شده است که البته لزوما از کشور صادر کننده وارد نمی شود. مثلا یک کالای آلمانی ممکن از کشور ترکیه وارد ایران شود. با پیشرفت تکنولوژی و پیشرفته شدن کشورها، واردات کالا و همچنین قوانین واردات کالاها ترتیب و نظم به خصوصی یافته است. هر کشوری که در دنیا وجود دارد، قوانین و مقررات خاص خود را دارد. این قوانین واردات کالا شرکت های مختلف تجاری و سایر سازمان ها ملزم به تمکین کردن از آنها می کند. شما در صورتی که از قوانین کشور ها برای واردات کالا تمکین نکنید، باعث سابقه بدی از خود می شوید. در این مطلب شما را با قوانین وارد کالا ایران و ترکیه و مسائل مرتبط آشنا می کنیم.

 

 

 

قوانین واردات کالا به ایران

 

وارد کردن کالا به کشور ایران، نقش بسیار مهمی در اقتصاد ایران دارد. در سال 1397 مبلغی بالغ بر پنجاه و پنج بیلیون دلار آمریکا به کشور ایران کالا وارد شده است. قانون مقررات صادرات و واردات ایران که در سال 1379 ایجاد شده از مهمترین قوانین پایه ای بازرگانی در کشور ایران است. مطالعه این قانون برای همه افرادی که در حوزه بازرگانی فعالیت می کنند، الزامی است. قوانین امور گمرکی مجلس شورای اسلامی که در سال 1390 به تصویب رسیده، که در مورد قوانین گمرکی و ترخیص کالا مطالب مفیدی نوشته است را حتما مطالعه کنید. مطالبی که در این کتاب آمده بازرگان ها را با قانون های تجارت آشنا می کند. برای فهمیدن جزییات بیشتر واردات کالا باید کتاب مقررات صادرات و واردات و نیز بخشنامه های اجرایی در اخبار جدید و اطلاعات روز را مطالعه کنید. مراحل کلی وارداتی کالا شامل گرفتن کارت بازرگانی، انتخاب موضوع فعالیت، خواندن قوانین روز واردات، انتخاب کشور مورد نظر برای واردات، درخواست ارسال کردن پرفرما و غیره است.

 

 

قانون مقررات واردات آخرین اصلاحات

 

بر اساس آخرین پیشنهاد توسط وزارت صنعت و معدن در آذر سال 1399، اصلاح تعرفه های واردات کالا در ردیف 75 کتاب قانون مقررات و صادرات در دستور کار است و منوط به تایید نهایی در هیئت دولت است. در اینجا به برخی از قوانین جدید وارداتی اشاره می کنیم. طبق بخشنامه معاونت توسعه صنایع تبدیلی جهاد کشاورزی برای کالاهای گیاهی و  واردات محصولات پیوست شده در آبان 1399، به شرط رعایت تمام پروتکل های بهداشتی بوده و نیازی به تاییدیه فنی نیست. سازمان ملی استاندارد در یک بخشنامه جدید در آبان 1399 اعلام کرده، در گمرکات کشور مجاز به معاوضه فرآورده های نفت و گاز است.

 

تعیین استراتژی واردات کالا

 

باید در ابتدا کالایی که وارد می کنید، نیاز ها و مشکلات بازار را رفع کند. تفاوت های زبانی و فرهنگی را برای ملاقات با فروشنده ای که مثلا در کشور ترکیه است، مطالعه کنید. خدمات و کارهایی که مرتبط با وارد کردن آن کالا است، را حتما مشخص کنید. آیا شرکتی که در آن فعالیت می کنید، یک محصول جدیدی بر اساس این محصول باید تولید کند. البته این تولید کردن به بسیاری از موارد مثل وضعیت مالی، شرایط کشور مورد نظر و همچنین کالای مورد نظر بستگی دارد. بعضی اوقات کالایی که وارد کشور می شود، برای مونتاژ کردن یا به عنوان نمونه وارد یک کشور می شود.

 

ریسک واردات کالا

 

کالا سودهای زیادی را نصیب تان می کند ولی قطعا خطرهایی نیز در این بین وجود دارد. شما باید خطرات مرحله واردات را کاهش دهید. شما باید از مشاروان حرفه ای و متخصصان واردات کالا کمک بگیرید. مشاور کارهای بین الملل و وکیل های برجسته نیز تجربیات گرانبهایی در این زمینه ها دارند. کارگزاران امور بانکی، شرکت های حمل و نقل کلا، ترخیص کاران و غیره نیز در این راه مشاوره ها و راهنمایی های زیادی به شما می کنند. شما باید قبل از اینکه از این افراد کمک بگیرید، آموزش های زیادی را در زمینه واردات کالاها مطالعه کنید. یکی از مهمترین ریسک های واردات یک کالا، ریسک سیاسی است. از دیگر موارد مهمی ریسک کردن در واردات کالا می توان از ریسک قانونی، نرخ های ارزی، حمل و نقل، قرنطینه و غیره است.

 

قیمت گذاری برای کالاهای وارداتی

 

باید به این نکته مهم دقت کنید، که قیمت کالاهای وارداتی با کالاهای داخلی فرق کرده و تابع شرایط خاص خود است. شما باید برای قیمت کالاهایی وارداتی مواردی مثل هزینه های واردات، شرایط بازار خارجی، یافتن استراتژی مختلف قیمت گذاری روی ارزهای مختلف و غیره را بررسی کنید. همه فروشندگان و افرادی که در کشورهای خارجی آن ها را می بینید و با آن ها حرف می زنید، مشتاقانه منتظر شنیدن قیمت مورد نظر شما هستند. بهترین کار قبل از وارد شدن یک کالا، تعیین کردن قیمت کالای مورد نظر خود است. وارد کردن یک کالا به دو گروه هزینه های ثابت و هزینه های متغییر تقسیم می شود. هزینه های ثابت واردات یک کالا شامل مواردی مثل هزینه های تامین کردن اعتبار، استاندارد بودن کالا، بیمه کالا، بررسی پژوهش ها و غیره است. هزینه هایی که متغییر هستند شامل مواردی مثل مالیات واردات، هزینه های انبار کردن، کمیسیون های وارد کنندگان، هزینه های حمل و نقل کالا و غیره است.

 

شناخت تولید کننده و شناخت کالای هدف

 

پیش از وارد کردن کالا باید کاملا از نوع کالایی که قصد خرید کردن دارید، آگاه شوید. به این نوع کالاها که با هدف خاصی وارد می شوند و شما باید آگاهی پیدا کنید، کالای هدف می گویند. باید از تمامی مشخصات و ویژگی های این کالا اطلاعات به روز و جامعی کسب کنید. اگر شما اطلاعات ناکافی از کالای خود پیدا نکرده و حین قرار داد فریب بخورید، بیشتر ضرر متوجه خود شما است. بعد از آن قضیه مهمی که باید توجه کنید، شناخت تولید کننده آن کالای مورد نظر است. مواردی مثل معروف بودن و قابل اعتماد بودن را باید بررسی کنید. این شناخت هم به صورت حضوری و هم به صورت غیر حضوری یا آنلاین میسر می شود. توصیه ما ملاقات حضوری و در صورت امکان سفر کردن به کشور خارجی مورد نظرتان و دیدن شخص است. زیرا اعتماد زیادی به افرادی که به صورت غیر حضوری و صرفا از طریق اینترنت با شما صحبت می کنند، نمی توان پیدا کرد.

 

 

 

قوانین واردات کالا از ترکیه

 

ایران و ترکیه از زمان های بسیار قدیم، شریک تجاری بسیار خوبی برای همدیگر بوده اند. سالیانه میلیون کالا و جنس تجاری میان دو کشور رد و بدل می شود که سود بسیار خوبی نصیب هر دو کشور می کند. بیشتریت واردات کالا از ترکیه شامل مواردی مثل پوشاک، قطعات الکترونیکی، میوه ها، خشکبار و غیره است. واردات کالا از برخی از کشورها که در کنوانسیونی موسوم به ” تیر” حضور دارند، بسیار راحت تر و ساده تر از سایر کشورهای دیگر است. برای خرید یک کالا در ترکیه باید “شناخت کاملی” از فروشندگان در ترکیه کسب کنید. متاسفانه کلاهبرداری های زیادی از طرف فروشندگان ترکیه ای درسال های اخیر صورت گرفته که باید به این نکته توجه کنید. بعد از پیدا کردن فروشنده مورد اعتماد، باید مذاکرات را شروع کنید. برای اطمینان بیشتر باید یک قرارداد بین خودتان تنظیم کنید. فروشنده باید پیش فاکتوری را تنظیم کرده و دو طرف آن را امضا کنند.

 

 

 

واردات کالا به کشور عراق و روابط با ایران

 

بیشتر کالاهایی که از عراق به ایران وارد می شوند شامل مواردی مثل سیمان، کاشی، رب گوجه فرنگی، انواع لوازم خانگی و اداری، انواع شربت و غیره است. در دوران شیوع بیماری کرونا بعضی کالاهای اساسی و انواع دارو از کشور عراق به ایران وارد گردید. البته اکنون دو کشور با مشورت با یکدیگر واردات کالا را انجام می دهند. بر طبق قانون تصویب شده دولت عراق، واردات اکثر محصولات کشاورزی به کشور عراق ممنوع اعلام شده است. عراق چهار نوع منطقه آزاد به اسم های نینوا، بصره، الانبار و سلیمانیه دارد. کالاها یا اجناسی که به این منطقه ها وارد می شوند، از دادن هر گونه عوارض و مالیات معاف هستند. مشکلات امنیتی و سیاسی که کشور عراق در سال های اخیر با آن ها مواجه بر روی رابطه با کشور ایران نیز اثر گذاشته است. البته در سال های اخیر مهمترین کشور منطقه برای عراق، کشور بزرگ ایران بوده است. واردات عراق طیف وسیعی از کالاها را شامل می شود و کشور عراق به وارد کردن بسیاری از کالاها نیازمند کشورهای خارجی است.

 

مدارک واردات به کشور عراق

 

در کشور عراق نیز قوانین خاصی برای واردات کالا وجود دارد که بایداز آن ها آگاه شوید. باید در ابتدا کارت عضویت در اتاق بازرگانی و همچنین کارتی به اسم کارت واردات را اخذ کنید. نام کالای مورد نظر و مقدار آن را باید مشخص کنید. یکی از ویژگی های دیگری که حتما باید بگویید، کشور سازنده کالا است. باید نام وارد کننده کالا و مرزی که از آن قصد حمل و نقل کالا را دارید، اعلام کنید. اگر مثلا قصد واردات گندم را دارید و درخواست کننده آن “وزارت بازرگانی عراق” است باید به آن ها نامه درخواست بفرستید. باید گواهی منطبق بودن کالا را که بر اساس استانداردهای کشور عراق است، حتما کسب کنید.

 

 

واردات کالا به عمان و واردات موقت

 

کشور های ایران و عمان روابط اقتصادی و تجاری بسیار نزدیکی با هم دارند. دو کشور در این سال های اخیر سعی کرده اند که سیستم حمل و نقل دریایی بین خود تاسیس و ایجاد کنند. کشور ایران رسیدن به حجمی بالغ بر چهار میلیارد دلار روابط تجاری با کشور عمان را برنامه ریزی کرده است. واردات کالا به کشور عمان از طریق مرزهای زمینی، دریایی و هوایی امکان پذیر است. واردات به عمان کاملا مطابق با قوانین این کشور بوده و به غیر از آن امکان واردات را پیدا نمی کنید. مدارکی که برای واردات کالا مورد نیاز است مواردی از قبیل لیست کالاهای مورد نیاز، گواهی شناسایی کالا، اخذ مجوز کالا به نماینده حمل، یک کپی از مدرک اتاق صنعت و بازرگانی عمان، سند جزییات کالا و غیره است. مدارک برای واردات موقت که باید تهیه کنید، شامل یک برگ کپی فاکتور خرید، بارنامه مختص حمل و نقل و هوایی، گرفتن مجوز برای ترخیص از گمرک و پرداخت کردن کلیه هزینه های کالای موقت و غیره است.

 

 

 

جمع بندی

 

در این مقاله گفتیم، که واردات کالا تاثیر زیادی در اقتصاد ایران دارد و در سال های اخیر مبلغی به ارزش بیشتر از 50 بیلیون دلار کالا وارد ایران شده است. برای آشنایی با قوانین کشور ایران باید مواردی مثل قوانین گمرکی مصوب مجلس سال 1390، کتاب مقررات واردات و صادرات و همچنین بخشنامه های وارداتی جدید را در اخبار روزانه و جدید پیگیری کنید. ترکیه از کشورهایی است که روابط تجاری زیادی با کشور ایران داشته و بیشتر کالاهای بازرگانی از مرزهای زمینی وارد دو کشور می شوند. برای خرید کالا از یک فروشنده ترکیه ای باید مورد اعتماد بودن و اعتماد را حتما در نظر بگیرید. کشور های عراق و عمان نیز از کشور هایی هستند که روابط تجاری بسیار زیادی با کشور ایران دارند. هر کدام از این کشورهای ذکر شده قوانین و مقررات مخصوص به خود را برای واردات کالا دارند.