سلام ، به سایت گروه تجاری دقیق خوش آمدید.

 

قوانین گمرکی

 

این روزها بسیاری از ایرانیان در تلاش هستند که کالاهایی که در ایران تولید می شوند را به خارج از کشور صادر کنند. در این میان بسیاری از افراد که به صورت پژوهشی فعالیت می کنند، سعی دارند که تجهیزات و مواد مورد استفاده خود را از خارج از کشور وارد کنند. در این میان گمرک ایران باید با بررسی و تحلیل هریک از این فعالیت ها، از قاچاق کالا به داخل و خارج از کشور جلوگیری بکند. از این رو اگر به عنوان یک تاجر و بازرگان قصد دارید که، محصولات خود را به خارج از کشور صادر بکنید، باید آگاه باشید که، قوانین گمرکی برای شما نیز صدق خواهد کرد. شما می توانید با استفاده از قوانین گمرکی از قاچاق کالا و هدررفت سرمایه های ملی و نابود شدن ارز کشور جلوگیری کنید. از این رو بهتر است برای آگاه شدن از این قوانین تا آخر این مقاله همراه ما باشید.

 

 

قوانین گمرکی ایران به چه صورت است؟

 

به طور کلی هر فردی که قصد دارد، در داخل کشور ایران، کالایی را صادر یا وارد کند، باید تمام فعالیت های او در سازمان گمرک ایران به ثبت رسیده باشد. از این رو این سازمان بزرگ و مهم، قصد دارد که با تصویب برخی از قوانین، برای خود از برخی از قاچاق هایی که در کشور و خارج از کشور انجام می شود جلوگیری بکند. در این میان ما قصد داریم که به توضیح برخی از قوانین گمرکی بپردازیم.

  • نگهداری کالا
  • وصول درآمدهای گمرکی
  • اطمینان داشتن از اجرای درست قوانین بازرگانی
  • نظارت بر اجرای قوانین مربوط به صادرات کالا
  • نظارت بر اجرای قوانین مربوط به ترانزیت کالا
  • نظارت بر مجوزهای ورود کالا به داخل کشور
  • نظارت بر خدمات مربوط به تخلیه کالا
  •  

 

قوانین گمرکی درباره بار همراه مسافر به چه صورت است؟

 

به طور کلی گمرک ایران و گمرک هر کشوری زمانی که مسافران خارجی، از آن کشور خارج می شوند، باید دارای باری مطابق با گمرک آن کشور باشند. از این رو مسافران خارجی باید، با میزان باری که می توانند از آن کشور خارج کنند، باید آشنا بشوند. به طور کلی مسافران خارجی زمانی که از یک کشور خارج می شوند، دو نوع بار را با خود حمل می کنند. وسایل شخصی مسافر و کالاهایی که با خود خریداری کرده است، همگی می تواند به عنوان بار او، در هنگام خروج از کشور محاسبه شود. از این رو وسایل شخصی مسافران نمی تواند جنبه کالای تجاری داشته باشد. چراکه براساس صلاح دید گمرک، هر کالایی که جنبه تجاری داشته باشد، باید دارای کارت بازرگانی باشد. مسافرانی که از ایران خارج می شوند، ممکن است قصد بردن این محصولات را داشته باشند، که ما قصد داریم تا در این بخش شما را با انواع بارهایی که مسافران از ایران همراه خود می برند، آشنا کنیم.

 

خشکبار

برخی از مسافران خارجی در هنگام خروج از کشور با خود خشکبار ایران را حمل می کنند. از این رو گمرک ایران میزان بار مجازی که مسافران از این نوع محصول اجازه دارند، با خود حمل کنند را اعلام کرده است. به طور کلی خروج خشکبار ایران جنبه تجاری نداشته، و نیازی به اخذ کارت بازرگانی نیست. از این رو مسافران می توانند به ازای هر نفر 10 کیلوگرم پسته و 100 گرم زعفران از ایران خریداری و خارج کنند. از این رو در صورت اضافه شدن این مقادیر، مسافران وظیفه دارند، هزینه حمل اضافه بار را به گمرک ایران پرداخت کنند.

 

فرش و گلیم

مسافران خارجی به خرید و خروج فرش و گلیم علاقه زیادی دارند. از این رو گمرک ایران برای خروج این محصول معروف و شناخته شده، قوانینی را برای مسافران خارجی تصویب کرده است. در این میان هر مسافر می تواند 20 متر مربع از فرش و گلیم ایرانی را از کشور ایران خارج کند. در این میان تنها نکته ای که وجود دارد این است که خروج فرش های ایرای که جنبه تاریخی دارد، مجاز نیست.

 

ارز همراه

برای جابه جایی ارز، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران خروج وجه نقد حداکثر تا مبلغ 5000 دلار یا معادل آن به ارزهای دیگر برای هر مسافر جایز است.

 

طلا و نقره

مسافران می توانند حداکثر 150 گرم از انواع طلاهای شخصی خود را از ایران خارج بکنند. برخی از مسافران با خرید صنایع دستی نقره، قصد دارند که برای خانواده خود سوغاتی ببرند، از این رو شما می توانید تا 2 کیلوگرم از این نوع ظروف را از کشور خارج کنید.

به طور کلی آثار هنری، اشیا عتیقه و سلاح و مهمات جزو وسایلی هستند، که هیچ یک از مسافران نمی توانند آن ها را از کشور خارج بکنند.

 

 

قوانین گمرکی مناطق ویژه اقتصادی به چه صورت است؟

مناطق ویژه اقتصادی برای انجام فعالیت های معینی ایجاد شده است. از این رو شما می توانید با تعیین محدوه، طرح جامع، نوع و فعالیت مجاز و طرح های کالبدی مناطق ویژه اقتصادی را ایجاد کنید. به طور کلی کسانی که در این مناطق فعالیت می کنند، از پرداخت هر گونه عوارض معمول در کشور معاف هستند. به طور کلی تمامی فعالیت ها مبنی بر واردات و صادرات کالا، با خارج از کشور در این مناطق از حقوق گمرکی، سود بازرگانی و کلیه عوارض های موجود معاف است. به طور کلی کالاهایی که برای استفاده و مصرف به داخل کشور وارد می شود، از موارد نقل و انتقال داخلی به کشور است.

 

قوانین گمرکی مناطق آزاد به چه صورت است؟

کالاهایی که از خارج از کشور به سایر نقاط کشور و مناطق آزاد تجاری وارد مناطق آزاد می شوند. اگر این کالا ها و محصولات در زمینه مصالح، ابزار مورد نظر برای احداث یک واحد تولیدی و یا خدمات زیر بنایی باشد، بنابر تشخیص سازمان منطقه از پرداخت عوارض بندری و فرودگاهی معاف هستند. ولی براین کالاها، هزینه خدماتی تعلق می گیرد. ماشین آلات و مواد اولیه کارخانه ها و تولیدی ها در صورت واردات و صادرات از پرداخت عوارض بندری و فرودگاهی معاف است. ولی این کالاها مشمول پرداخت هزینه های خدماتی هستند. صادرات و خروج کالا از مناطق آزاد مجاز است.

 

قوانین گمرکی کالای همراه مسافر به چه صورت است؟

مسافران ورودی که قصد دارند، به کشور ایران وارد شوند، باید بدانند که می توانند کدام یک از کالاها و محصولات را وارد کشور ایران بکنند. در این میان ما قصد داریم که قوانین گمرکی کالای همراه مسافر را به طور کامل برای شما توضیح بدهیم.

 

1-به طور کلی مسافران ایرانی و خارجی که قصد دارند، به داخل کشور ایران وارد بشوند، باید بدانند که در صورت غیر تجاری بودن کالاهای آورده شده، نیازی به پرداخت حقوق ورودی ندارند.

2- به طور کلی وسایل شخصی و همراه مسافر در صورت غیر تجاری بودن، لازم به پرداخت حقوق گمرکی و سود بازرگانی نیست.

3-ورود ارز به کشور ایران تا هر میزانی برای مسافران داخلی بدون مانع است. مسافران داخلی باید پس از ورود به ایران با ارائه اظهارنامه ارزی به شعب بانک ملی اظهار و گواهی خود را از بانک دریافت کنند.

4-ورود طلا و جواهرات همراه مسافران تا حدی مجاز است که مورد استفاده آن ها قرار می گیرد. از این رو در صورت ورود طلا و جواهر به صورت اضافی، باید از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران قبل از ورود به کشور ایران اجازه گرفته شود.

 

 

موارد ممنوع برای صادرات و واردات

به طور کلی کشور ایران واردات و صادرات برخی از محصولات را به داخل کشور و خارج از کشور منع کرده است. از این رو مسافران داخلی و مسافران خارجی باید با این موارد آشنا باشند، تا در هنگام ورود و خروج از ایران مشکلاتی برای آن ها ایجاد نشود.  به طور کلی گمرک ایران با نظارت و بررسی کالاهای جابه جا شده توسط مسافران داخلی و خارجی از ورود و خروج کالاهایی غیر اخلاقی به داخل و خارج کشور جلوگیری می کند.

 

  • مواد مخدر
  • مشروبات الکلی
  • وسایل و ابزار قمار
  • تصاویری که با موازین اسلام همخوانی نداشته باشد.
  • انواع اسلحه چه به صورت سرد و چه به صورت گرم
  • هر نوع نوشته ای که با مذهب، اسلام و ارزش های اسلامی همخوانی نداشته باشد.

 

 

تحلیل قانون امور گمرکی

به طور کلی کسانی که قصد دارند به عنوان تولید کننده و صادر کننده در کشور فعالیت بکنند باید با اصطلاحاتی که مربوط به قوانین گمرکی است آشنایی داشته باشند. از این رو شما می توانید با فراگیری برخی از اصطلاحات به راحتی از قوانین گمرکی آشنایی پیدا کنید. به طور کلی در بخشنامه گمرک جمهوری اسلامی ایران دانستن این مفاهیم و موارد الزامی است.

 

اظهار کالا

اظهار کننده باید براساس مقررات قانون امور گمرکی بیانیه شفاهی و یا کتبی درباره رویه گمرکی کالا خود مشخص کند و یا اطلاعاتی در مورد اجرای مقررات گمرکی ارائه دهد.

 

اظهار کننده

اظهار کننده فردی است که بیانیه اظهار کالا را براساس مقررات امور گمرکی به این سازمان ارائه می کند.

 

اماکن گمرکی

به طور کلی انبارها، باراندازها، فرودگاه ها، اسکله ها، ایستگاه های راه آهن مناطقی هستند که تحت نظارت و مدیریت گمرک ایران است. این فضاها برای نگهداری و ذخیره کالاها، به منظور انجام شدن فعالیت های گمرکی است. از این رو در این فضاها انبارهای گمرکی، انبارهای اختصاصی و سردخانه های عمومی وجود دارد.

 

 

 

 

بخشنامه گمرک ایران شامل چه مواردی است؟

 

به طور کلی در بخشنامه گمرکی جدید قوانینی وجود دارد که افرادی که قصد دارند، از کشور خارج یا داخل بشوند، باید با آگاهی از این بخشنامه، نسبت به انجام دادن فعالیت خود اقدام کنند. در این میان قانون پته گمرکی یکی دیگر از قوانین مهمی است که باید به آن توجه شود. پته گمرکی یکی از مواردی است که در ترخیص کالا می تواند ه افراد کمک کند. برخی از مسافران برای خروج بار خود از گمرک، نیازمند بارنامه ای هستند که از طریق آن بتوانند کالای خود را ترخیص کنند. پته گمرکی یکی از راه هایی است که، به سریع شدن ترخیص کالای شما کمک می کند. استفاده از پته گمرکی می تواند به شما کمک کند، که کالای شما، در عرض چند ساعت از گمرک ترخیص شود. به زبان ساده تر استفاده از پته گمرکی می تواند به ترخیص سریع بار شما از گمرک کمک کند.

 

 

جمع بندی

 

این روزها بسیاری از افراد در تلاش هستند که با استفاده از فعالیت هایی به صادرات و واردات کشور کمک کنند. در این میان سازمان گمرک ایران در تلاش است که با تصویب قوانین جدید از قاچاق کالاها به داخل و خارج از کشور جلوگیری کند. از این رو شما می توانید با آگاهی داشتن از قوانین مربوط به امور گمرکی به راحتی محصولات و کالاهای خود را به خارج از کشور صادر و وارد کنید. در این میان افرادی که به عنوان مسافرهای داخلی و خارجی از کشور ایران خارج و داخل می شوند، نیز باید از قوانین گمرکی کشور تابعیت کنند. در این میان مسافران می توانند برخی از کالاها را با خود حمل کنند، که در این میان کالاهایی که با قوانین کشور ایران مغایرت ندارد، می تواند به راحتی جابه جا شود. از این رو در صورتی که مقادیر و میزان بار حمل شده توسط شما، بیشتر از مقدار تعیین شده باشد، شما موظف هستید که هزینه بار را به گمرک ایران و کشور مبدا پرداخت کنید.